Adopties

Cat Rescue Samos geeft niet iedere kat die op de straat leeft op voor adoptie. We zorgen elke dag voor een aantal geredde katten in onze opvang waarvan wij denken dat ze ideale huisdieren zouden zijn in hun nieuwe ‘for ever homes’. We hebben ook een paar pleeggezinnen (onze vrijwilligers) waar we katten plaatsen die nog wat extra zorg nodig hebben.

Uitsluitend katten ouder dan 4 maanden in goede gezondheid kunnen worden geadopteerd. Vanzelfsprekend kunnen we alleen oordelen over de huidige medische situatie en kunnen we niet verantwoordelijk zijn voor toekomstige ziektes of gezondheidsproblemen.

We tonen de katten die beschikbaar zijn voor adoptie op onze website en op onze pagina op Facebook. Elke kat heeft daar een document met de historie van alle relevante zaken die u zou willen weten, inclusief een karakterbeschrijving en wat voor toekomstige omgeving het meest geschikt zou zijn.

Een dierenpaspoort is een wettelijk vereist document voor katten om over grenzen in de EU te kunnen reizen. De katten op Samos moeten dit document dus ook hebben voor ze op reis kunnen gaan. Het dierenpaspoort vermeld het chipnummer, de gegevens van de nieuwe eigenaar en de historie van vaccinaties, onderzoeken en behandelingen.

Een “Vlucht Begeleider” is de persoon die de kat begeleidt gedurende de reis naar het vliegveld van bestemming. Normaliter zoeken wij voor de kat een “Vlucht Begeleider” en vragen hen de kat in hun vlucht boeking op te nemen.